Zanimljiv koncert

U subotu u Zajcu koncert “Samo Mozart” pod ravnanjem maestra Ivana Huta

Kim CuculićRIJEKA – Koncert »Samo Mozart« na programu je HNK-a Ivana pl. Zajca u subotu 29. listopada u 19.30 sati. Koncertom će ravnati maestro Ivan Hut, a solistica Drugog koncerta za flautu u D-duru bit će Lucija Kovačević, prva flauta Riječkoga simfonijskog orkestra. Na programu su još i uvertira opere »Don Giovanni« te Četrdeseta simfonija. Ovim povodom šef dirigent Riječkoga simfonijskog orkestra Valentin Egel izjavio je:


»Mozart ima posebno mjesto u srcima publike. Mozart je čudo. Pomalo je ludo što se dogodi svaki put kada slušam njegovu glazbu… Uvijek iznova zadivljen sam koliko je Mozartova glazba velika i koliko – jednostavna. U jednostavnosti je majstorstvo. I drugi su se skladatelji trudili skladati jednostavno, ali nitko nije kao Mozart. Program koncerta odličan je presjek njegovog rada, od uvertire operi »Don Giovanni«, preko božanstvenog Drugog koncerta za flautu, do najslavnije Četrdesete simfonije koju publika uvijek ponovo voli čuti na koncertima.«


Maestro Ivan Hut rezidencijalni je dirigent Dubrovačkoga simfonijskog orkestra. Lucija Kovačević od 2018. godine prva je flauta Riječkoga simfonijskog orkestra, a prije toga osvajala je brojne domaće i međunarodne nagrade, usavršavala se kod istaknutih pedagoga i umjetnika (Emmanuel Pahud, Andrea Oliva, Luisa Sello, Rachel Brown, Wally Hase, Jean-Claude Gerard, Dejan Gavrić, Carlo Jans, Renata Penezić, Gaby Pas Van Riet i dr.), dok je 2019. godine primjerice sudjelovala na Međunarodnom flautističkom festivalu u gradu Qingdao u Kini na koji je bila pozvana kao jedna od izvođačica.