Još bez ravnatelja

Poništen je izbor novog čelnika Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka: ‘Došlo je do greške u proceduri’

Davor Mandić



RIJEKA – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka još neko vrijeme neće imati novog ravnatelja, odnosno ravnateljicu, s obzirom na to da će se proces njegova/njezina izbora produljiti. Konkretan razlog tome nismo saznali; tek nam je rečeno da je došlo do proceduralne pogreške te da je aktualni natječaj poništen, a da će novi najvjerojatnije biti raspisan sljedeći tjedan.


Potvrdila nam je to vršiteljica dužnosti ravnateljice Muzeja Tamara Mataija u jučerašnjem telefonskom razgovoru, kada smo zapravo bili očekivali da ćemo razgovarati o kandidatima za ravnatelja, odnosno ravnateljicu. Naime 4. travnja istekao je bio rok za prijavu na natječaj, pa je do jučer trebalo biti poznato tko se na natječaj prijavio.


No umjesto toga dočekala nas je obavijest o poništenju natječaja i o skorom raspisivanju novog.




Ni odluka o poništenju natječaja nije puno rječitija; kaže tek da se Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Muzeja poništava te da će se raspisati novi nakon donošenja nove Odluke o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Muzeja.