Ljetno kino

Počinje dvodnevni jazz festival u Malom Lošinju. Elvis Stanić ovaj put nastupa kao – harmonikaš

Bojan Purić

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



MALI LOŠINJ – U četvrtak i petak će u devetnaestom izdanju biti održan Jazz festival Lošinj, a u prvom planu bit će instrumentali. U četvrtak će nastupiti višekratni gost lošinjskog festivala Elvis Stanić, no ne kao gitarist, kako ga publika dobro poznaje, već kao harmonikaš. S njim dolazi French Touch Trio koji čine Spartako Črnjarić na gitari, Andy Cech na bubnju i Darko Mihelić na kontrabasu, a prema najavi osnivača i voditelja festivala Zorana Jaegera Jexa, očekuje se spoj argentinskog tanga i različite europske glazbe.


Za petak je najavljen klavijaturist Gojko Tomljanović koji u »dosjeu« ima nastupe s Josipom Lisac, Massimom Savićem, skupinom Songkillers i mnogima drugima, a ovom će prilikom dijeliti pozornicu s Alenom Svetopetrićem na bas gitari, Ivicom Premelčem na saksofonu te Markom Lazarićem na bubnjevima. Predstavit će skladbe s prvog solo albuma »Point of view«, spoj jazza, rocka i bluesa.


»Vokala ove godine nemamo, što zbog budžeta, što zbog jednostavnosti. Financiranje ide nizbrdo već nekoliko godina i koji put se samome sebi divim kakav program uopće uspijem održati, mnogo toga je zahvaljujući poznanstvima zbog kojih gosti dođu i za manje honorare«, kaže Jaeger, na čijem su festivalu nastupali Dino Dvornik, Josipa Lisac, Massimo, Zdenka Kovačiček, Matija Dedić i mnogi ugledni inozemni glazbenici, a kako kaže, žao mu je što nije stigao ugostiti Boška Petrovića, preminulog 2011. godine, iako su vođeni razgovori o njegovom nastupu u Malom Lošinju.




Za obje večeri ovogodišnjeg festivala početak je zakazan u 21 sat, a ulaznice stoje deset eura po pojedinoj večeri. Domaćin i organizator festivala je Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj na pozornici ljetnog kina.