Tužna vijest

Od koronavirusa preminuo Damir Kukuruzović, jedan od najboljih svjetskih jazz gitarista. Imao je samo 45 godina

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Bio je poznat kao najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je 'Damir Kukuruzović Django Groupa', a bio je organizator mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj



Koronavirus uzeo je još jednu žrtvu među poznatim osobama – nakon višetjedne borbe s bolešću jutros je u bolnici u Zagrebu umro Siščanin Damir Kukuruzović (45), jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, javlja Jutarnji list.


Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba, a u rodni je grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Surađivao je i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulom Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawauom Adlerom, Yorguijem Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugim.


Bio je poznat kao najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je ‘Damir Kukuruzović Django Groupa’, a bio je organizator mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival. Godine 2011. dodijeljena mu je nagrada za najistaknutijeg akustičnog jazz gitarista Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu, piše Jutarnji list.