Deveto natjecanje

Mladi riječki glazbenici nastupaju na ovogodišnjem “Papandopulu”

Davor Mandić

Na natjecanju sudjeluju klarinetist Toni Kranjac te violinist Ivan Graziani



RIJEKA – Deveto natjecanje mladih glazbenih umjetnika »Papandopulo« održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu od 6. do 12. veljače, a na njemu će nastupiti i Riječani – klarinetist Toni Kranjac te violinist Ivan Graziani.


Natjecanje »Papandopulo« godišnja je manifestacija u organizaciji Unison hrvatskog glazbenog zavoda, koja se održava u više natjecateljskih kategorija s osnovnim ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj tijekom školovanja i neposredno nakon završetka školovanja omogući da upoznaju složenu i konkurentnu klasičnoglazbenu scenu te da se pripreme za međunarodna natjecanja.


Toni Kranjac je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja pobijedio na nekoliko državnih i međunarodnih natjecanja klarineta. Nakon završene osnovne glazbene škole, bez pohađanja srednje glazbene škole, 2015. godine upisao je studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Milka Pravdića, koji je završio 2020. godine.




Ivan Graziani je 2010. upisao studij za nadarenu djecu na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. Trenutno je na petoj godini Muzičke akademije u Zagrebu. Osvajao je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od 2012. redovito nastupa diljem Hrvatske.