LFF

Liburnijski filmski festival i ove godine ima Rough Cut radionicu za dokumentarne projekte

Davor Mandić



RIJEKA – Liburnijski filmski festival i ove će godine ponuditi svoju Rough Cut radionicu, namijenjenu dokumentarnim projektima u »rough cut«-fazi.


Njen je cilj, kako kažu LFF-ovci, redateljima i montažerima koji se nalaze u ovoj osjetljivoj fazi svojih projekata omogućiti stručnu podršku, predstaviti različita rješenja i koncepte, otvoriti nove perspektive, inspirirati ih i pružiti profesionalni »feedback« na njihove filmove. Edukacija je zamišljena kao kombinacija grupnog i individualnog rada s voditeljicama radionice, a namijenjena je filmskim profesionalcima i amaterima.


– Kao i sve naše radionice, i ova je rezultat odlične suradnje i to s renomiranim montažerkama Jelenom Maksimović iz Beograda i Hrvoslavom Brkušić iz Zagreba. Radionica je namijenjena redateljima i montažerima dokumentarnih filmova bez obzira na predviđeno trajanje iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo). Odvija se u dvije sesije, prvoj za vrijeme 20. Liburnia Film Festivala u Opatiji, od 24. do 28. kolovoza 2022. i drugoj tijekom zimskih mjeseci u Rijeci. Kotizacija za radionicu iznosi 1.000 kn za kratkometražne i 1.500 kn za dugometražne projekte – kaže se u najavi iz LFF-a.




Prijave su otvorene do 10. kolovoza.