Četvrto izdanje

Još kratko su otvorene prijave za Filmaktivove radionice Nove škole dokumentarnog filma

Ervin Pavleković



RIJEKA – Nova škola dokumentarnog filma u ožujku je otvorila četvrto izdanje prijava na svoju besplatnu edukaciju, a do 15. travnja mogu se prijaviti svi filmski zaljubljenici i entuzijasti, koji opažaju priče oko sebe i koji ih filmskim jezikom žele ispričati.


Filmska edukacija


Nova škola dokumentarnog filma organizirana je kao napredna filmska edukacija za polaznike s prethodnim iskustvom u radu na dokumentarnim filmovima, a četvrti ciklus nastavlja uspješnu tradiciju prethodna tri izdanja te nudi fokusiran program koji će polaznicima pružiti dubok uvid u sve faze razvoja, produkcije i distribucije dokumentarnog projekta.





Kako kažu iz Filmaktiva, radionica je namijenjena filmskim entuzijastima u dobi od 18 do 45 godina koji su prethodno radili na filmovima ili i završili neformalne edukacije iz dokumentarnog filma te su savladali osnove snimanja i montaže. Program je koncipiran kao integrirani sustav od četiri modula koji će kroz teorijska predavanja i praktične vježbe i »masterclass« radionice postupno uvesti polaznike u specifične segmente produkcije vlastitog filma, istovremeno ih učeći o različitim pristupima dokumentarnoj formi i konstruktivnoj kritičkoj analizi vlastitih i tuđih radova. Tijekom trajanja programa polaznici će raditi na vlastitom dokumentarnom projektu koji trebaju završiti do kraja trajanja programa, cilj je naučiti polaznike vještinama potrebnim za razvijanje i stvaranje dokumentarnih filmova, razvijati kreativne pristupe mediju te poticati kritičku analizu vlastitih i tuđih radova.


Informacije za prijavu


Uz mentorski tim koji čine Maša Drndić, Ivan Ramljak i Sara Salamon, vanjski će predavači voditi trodnevne Masterclass radionice iz pretprodukcije i prijave projekata za financiranje te iz distribucije. Zainteresirani moraju do 15. travnja na mail adresu [email protected] poslati motivacijsko pismo, obrazloženje ideje dokumentarnog filma u dužini do jedne kartice teksta te online link na primjere dosadašnjeg rada, u bilo kojoj filmskoj formi. Više informacija o školi može se pronaći na mrežnoj stranici filmaktiv.org i Facebook NovaSkolaFA.