Istria300

Jedinstveni biciklistički događaj ove godine s dvostruko većim brojem sudionika iz cijelog svijeta

NL Promo

Slikoviti istarski pejzaži bit će i ove godine pozornica za čak 1.500 strastvenih zaljubljenika u biciklizam koji sljedećeg vikenda, 8. listopada, dolaze voziti u Poreč iz cijeloga svijeta. Usprkos ne baš najboljoj situaciji za sportska događanja, broj sudionika narastao je dvostruko! Stoga će pod već poznatim sloganom „Ride Your Limits!“ u ovogodišnjoj vožnji sudjelovati biciklisti iz čak 26 zemalja.

Svi započinju i završavaju vožnju na istom mjestu, u prekrasnom Poreču na obali, a tijekom same vožnje mogu se odlučiti za željenu udaljenost – od 300, 230 ili 156 kilometara, a duž svih ruta bit će za njih raspoređene stanice za okrjepu.


Istria300 najveći je rekreativni biciklistički događaj u jugoistočnoj Europi kojem popularnost ne jenjava. Zato smo ponosni i sretni što će i ove godine natjecatelji uživati na uzbudljivim biciklističkim rutama koje prolaze po nekim od najljepših istarskih cesta i vjerujemo da će kući ponijeti uspomene za cijeli život“, rekao je direktor događaja Istria300, Julius Rupitsch, koji Istriu300 organizira zajedno s Vladimirom Miholjevićem, bivšim hrvatskim profesionalnim biciklistom.


Novost je ove godine i Istria300 Mini zbog koje će se startna zona, nakon što 1.500 biciklista krene prema cilju, pretvoriti u dječju pozornicu. Na Istria300 Mini djeca su pozvana da prođu stazu od 300 metara s preprekama na biciklima ili trkaćim biciklima. Imat će dovoljno vremena da stazu završe svojim tempom, a svi koji sudjeluju dobit će startni paket i Istria300 Mini medalju za trud. Za djecu bez kaciga i bicikala organizator će omogućiti besplatan najam opreme.


Foto galerija: Istria300



Već od sljedećeg četvrtka, 6. listopada, kreću različita biciklistička događanja pa će građani tako imati priliku uživati u Istria300 Sajmu i Expou gdje će biti izloženo čak dvadeset poznatih svjetskih biciklističkih brendova. Sljedećeg vikenda u Poreču ćete moći sresti i međunarodno poznate sportaše koji podržavaju i predstavljaju duh ovog događaja kao njegovi ambasadori kao što su Martin Koch – bivši skijaški skakač i trostruki osvajač zlatne medalje na svjetskom prvenstvu, Robert Kranjec poznat po skijaškom skakanju i petnaesterostruki osvajač zlatne medalje svjetskog kupa te Nicola Thost koja je na Olimpijskim igrama osvojila zlatnu medalju na umjetnoj snježnoj rampi. Također, bit će tu i poseban gost Sonny Colbrelli, talijanski profesionalni cestovni biciklist koji je osvojio Pariz-Roubaix.




Istria300 već godinama na najljepši mogući način promovira Hrvatsku kao jedinstvenu biciklističku destinaciju zbog čega je rado podržavaju i glavni partner događanja: Valamar Riviera, destinacijski partneri: Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Labina, Tara, Funtane i Vrsara te sponzori Heineken 0.0, HEP, Pepsi, Nektar Natura, PPD. Sve detalje o događanju možete pronaći na službenoj stranici istria300.com