Vrtoglavi iznos

Jedanaest Picassovih slika prodano na dražbi za preko stotinu milijuna dolara!

Hina

Reuters

Reuters

Aukcija Sotheby'sa održana je u hotelu Bellagio u Las Vegasu, gdje su slike godinama bile izložene, a održana je dva dana prije 140. rođendana španjolskog umjetnika 25. listopadaJedanaest Picassovih slika i drugih djela zahvaljujući kojima je Las Vegas nakratko pretvoren u nevjerojatnu destinaciju za umjetnost prodano je u subotu na dražbi za više od 100 milijuna dolara.


Aukcija Sotheby’sa održana je u hotelu Bellagio u Las Vegasu, gdje su slike godinama bile izložene, a održana je dva dana prije 140. rođendana španjolskog umjetnika 25. listopada.


Pet slika visjelo je na zidovima Bellagiova otmjena restorana “Picasso”. Restoran će i dalje izlagati 12 drugih Picassovih djela.
Najvišu cijenu postigla je slika Picassove ljubavnice i muze Marie-Therese Walter iz 1938. “Femme au beret rouge-orange”, koja je prodana za 40,5 milijuna dolara, oko 10 milijuna dolara više od pretprodajne procjene.


Veliki portreti “Homme et Enfant” i “Buste d’homme” prodani su za 24,4 milijuna dolara, odnosno 9,5 milijuna dolara, dok su manja djela u keramici, poput “Le Dejeuner sur l’herbe” koja je prodana za 2,1 milijun dolara, prodana za tri ili četiri puta više od očekivane svote.