Ples

FOTO Sat vremena fascinantnih koreografija. Plesna grupa Flame oduševila puni HKD

Valentina Botica

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



Više od sat vremena zapanjujućih koreografija i vrhunskih plesnih vještina – otprilike je tako izgledao ponedjeljak navečer u Hrvatskom kulturnom domu Sušak. A kako se ne bismo zabunili i pomislili da je riječ o nekom plesnom natjecanju, da smo na božićnoj produkciji podsjećale su nas božićne glazbene špice između napetih i energičnih točaka koje su jedna po jedna publiku ostavljale zadivljenom.
Božićna produkcija Plesne grupe Flame predstavila je široku paletu plesnih stilova.


Foto galerija: Plesna grupa Flame u HKD-u na Sušaku Foto: Ana Križanec


Publika je mogla vidjeti čak 21 koreografiju koje su obuhvatile razne stilove – suvremeni ples, hip hop, MTV ples, heels i fusion. Pripreme za ovu večer trajale su od rujna, a da plesači postignu svoj puni potencijal pobrinulo se 11 redovitih trenera, među kojima je i osnivačica grupe te njezina umjetnička voditeljica, Martina Hrlić Rogić.


“Nekako se iz godine u godinu iznenadim – koliko god su nam božićna i završna produkcija tradicionalni događaji, uvijek bude dirljivo i oduševe me novi mladi talenti, ali i stalni treneri koji baš iznenade s koreografijama. Mi, koliko god se trudimo sve te koreografije vidjeti u dvorani, to bude dosta teško – otud ta velika sreća koju osjećam na završnim događajima u HKD-u”, rekla je Martina Hrlić Rogić.




Nakon svake produkcije, Plesna grupa Flame privlači nove članove, ali oni su dobrodošli tijekom cijele godine. “Flame funkcionira na principu otvorenih vrata. Kad god netko želi plesati, može se pridružiti usred godine. Imamo članove koji su plesali prije 20 godina kad je Flame tek osnovan te su se ponovno aktivirali, ali i one kikiće koji kreću već s tri godine”, istaknula je Martina.