Humanitarni nastup

Baletni rock spektakl u Lisinskom: “Radio&Juliet” plešu za Ukrajinu

Kim Cuculić



ZAGREB – Iz »Vatroslava Lisinskog« obavještavaju da će dio prihoda od ulaznica za baletni rock-spektakl »Radio & Juliet« u kojem će 19. ožujka nastupiti ukrajinski prvaci baleta Ivan Žuravljov i Olga Timošiva biti doniran za Ukrajinu. Riječ je o plesnoj senzaciji koju prati glazba benda Radiohead.


Ovo hvaljeno djelo obišlo je cijeli svijet, a pred zagrebačkom će publikom gostovati drugi put. Edward Clug, koreograf kojeg mnogi nazivaju europskim koreografskim genijem, autor je predstave »Radio & Juliet«, kao i nagrađivanog kratkog djela »Quatro«, koje će biti izvedeno kao uvertira istu večer.


Baletni solist Ivan Žuravljov, ravnatelj Ukrainian Classical Balleta te umjetnički direktor produkcijske kuće Artentainment, u predstavi »Radio & Juliet« plesat će ulogu Tebalda, dok će njegova supruga, zvijezda suvremenog plesa, Olga Timošiva nastupiti u ulozi Julije.




Trenutačno su u Mariboru u tijeku intenzivne probe za nastup u »Lisinskom«. Od cijele trupe koja je trebala nastupiti u »Lisinskom«, jedino su oni, sa svojom petomjesečnom bebom, u posljednji tren uspjeli napustiti Ukrajinu. Ostale ukrajinske umjetnike koji su trebali nastupiti u Zagrebu rat je zatekao u Ukrajini iz koje više ne mogu izaći. Ulogu Romea, umjesto najavljivanog Denisa Matvienka, plesat će solist mariborskoga baleta Slovenskoga narodnoga kazališta Matjaž Marin, a u ostalim ulogama plešu solisti i članovi baletnoga ansambla SNG-a Maribor.