Klasična glazba

Ansambl Musica Viva nastupit će u Guvernerovoj palači

Kim Cuculić



RIJEKA – U sklopu ciklusa »5 za 5!«, pete sezone ciklusa koncerata u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, u petak, 18. veljače, u 19.30 sati koncert će održati ansambl Musica Viva, specijaliziran za izvođenje baroka, ali i rokokoa i pretklasike. Nastupit će Renata Penezić (flauta), Branko Mihanović (oboa), Jasen Chelfi (violončelo) i Franjo Bilić (čembalo), a na programu su djela Antonija Vivaldija, Johanna Joachima Quantza, Gabriela Uspera, Carla Philippa Emanuela Bacha i Georga Philippa Telemanna.


Eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu udružili su svoje umijeće i ljubav prema glazbi, surađujući već dugi niz godina u ansamblu Musica Viva. Ansambl je 1998. godine osnovala renomirana čembalistica i profesorica na Muzičkoj akademiji Višnja Mažuran. Repertoar Musice Vive čine autori koji pripadaju razdoblju baroka, ali i njegovim rubnim razdobljima poput kasne renesanse, rokokoa ili pretklasike. Ansambl u svojim interpretacijama ujedinjuje visoki profesionalizam, odlično poznavanje stilskih odrednica pojedinih razdoblja te sjajnu uigranost, što njihovo muziciranje čini izbrušenim do najsitnijih detalja. Zahvaljujući brojnim nastupima i visokoj umjetničkoj kvaliteti, Musica Viva profilirala se kao jedan od vodećih ansambala takve vrste u Hrvatskoj, nailazeći na nepodijeljene simpatije publike i struke.


Organizatori koncerta su Umjetnička organizacija Cristoforium i Platform for culture, a rezervacija ulaznica vrši se putem maila na [email protected].