Komedija s elementima trilera

Novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovjek“ stiže u hrvatska kina

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Radnja prati profesora klavira Milana, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.  On odlučuje razriješiti misteriju, no ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, razvija prijateljski odnos s psom lutalicomKomedija s elementima trilera “Nije loše biti čovjek“, novi filmski hit Dušana Kovačevića, od 13. listopada kreće u kinodistribuciju u Hrvatskoj.


Radnja prati profesora klavira Milana, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.  On odlučuje razriješiti misteriju, no ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, razvija prijateljski odnos s psom lutalicom.


Film u Hrvatsku stiže nakon velikog uspjeha u regiji i projekcije u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. Od svoje beogradske premijere u prosincu 2021.  imao je više od 30.000 gledatelja, ističe se u najavi.
Kovačević se tim ostvarenjem filmskoj publici vratio nakon 18 godina, postavljajući vječito pitanje je li kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.


Foto Screenshot

Film Dušana Kovačevića ?Nije loše biti čovjek’ / Foto Screenshot


Autor, prema čijim su scenarijima snimljeni neki od najuspješnijih filmova na području bivše Jugoslavije, kultni ‘Maratonci trče počasni krug’, ‘Ko to tamo peva’ i ‘Balkanski špijun’, potpisuje scenarij i režiju za novi uradak.


Film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana Lanete Gutovića i Mire Banjac, a u jednoj od uloga se našla i poznata pjevačica Lena Kovačević.


Temelji se na hit predstavi “Kumovi”, rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru “Zvezdara teatra” duže od 10 godina.


Naslovnu pjesmu iz filma “Lepe laži” napisao je Bajaga, a izvode je Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić.


Producenti su Art&Popcorn iz Beograda i Terminal 3 iz Zagreba, u koprodukciji sa Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom. Film je podržan sredstvima Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.