Drugi dan Rab Film Festivala

Nagrađivani film “Murina” prikazan na rapskom festivalu

Kim Cuculić

Nastupio je Zoran Predin, glumac iz "Murine", Foto: SANJIN KAŠTELAN

Nastupio je Zoran Predin, glumac iz "Murine", Foto: SANJIN KAŠTELAN

Uslijedila je ceremonija zatvaranja i proglašenje pobjednika u uvali I. Padova



Drugog dana Rab Film Festivala prikazan je hrvatski film »Murina«, koji je ujedno ovim prikazivanjem počeo i svoju distribuciju po kinima u Hrvatskoj. Karte za taj film su doslovno planule, pa je rapsko Ljetno kino bilo prepuno. Zbog tako velikog interesa RAFF je organizirao dodatnu projekciju koja će biti održana danas. Projekciju filma dodatno je podržao i jedan od epizodnih glumaca iz »Murine« – inače poznatiji kao glazbenik – Zoran Predin. Nakon filma, Predin se obratio publici, a vrhunac večeri bio je njegov koncert u rapskom Ljetnom kinu.


Osim »Murine«, prikazan je i igrani film iz Srbije »Lihvar« redatelja Nemanje Ćeranića te dokumentarni film Tihe K. Gudac »Žica« o migrantskoj krizi na hrvatsko-slovenskoj granici. Na programu su i igrani film »Egzil«, snimljen u njemačko-kosovsko-belgijskoj produkciji, redatelja Visara Morine te dokumentarni film »Prava cijena online poslova«.


Uslijedila je ceremonija zatvaranja i proglašenje pobjednika u uvali I. Padova, a danski film »Jahači pravde« s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, najavljeno je, mogao se gledati s rive i brodova usidrenih u uvali. Cijeli program RAFF-a može se vidjeti na https://rabfilmfestival.com/raspored/