Kralj prvih plesova

FOTO/VIDEO Marko Škugor donio dašak Dalmacije na Trsatsku gradinu

Marko Dobrecović

Marko Škugor / Snimila Ana KRIŽANEC

Marko Škugor / Snimila Ana KRIŽANEC

Publika je ovoga puta mogla čuti i pjesme s pjevačevog novog albuma koji nosi naziv Čuvam misto.



Večeras je na Trsatskoj gradini, u sklopu sedamnaestog izdanja Ljeta na Gradini, održan koncert šibenskog glazbenika Marka Škugora


Višestruko nagrađivani vokal iza sebe ima bogato scensko iskustvo, od pjevanja u klapama do samostalnih izvođenja.


Foto galerija: Marko Škugor na Trsatu Foto: Ana Križanec





Hrvatski Jose Carreras ili Kralj prvih plesova, kako ga često zovu, svoj je trsatski koncert otvorio pjesmom “Uvik ću te svojom zvati”, a ubrzo su uslijedile i “Kap vode”, “Kontra neba ne smiš ić” , “Zlato moje”, “Dalmatinska vilo”, “Ti budi ti”, “Srce južnjačko” i mnoge druge.




Škugoru ovo nije prvi put da nastupa na toj najvišoj riječkoj pozornici, a publika je ovoga puta mogla čuti i pjesme s pjevačevog novog albuma koji nosi naziv Čuvam misto. 


Album se sastoji od jedanaest skladbi, a ujedno je i prvi album koji sadrži nekoliko pjesama kojima je autor sam Škugor.

Osim svojih pjesama, Škugor je publiku počastio  izvedbama pjesmi “Perfect Symphony” Eda Sheerana i Andree Bocellija, “Mirno spavaj, Ružo moja” Vinka Coce, “Nije u šoldima sve” Bepa Matešića i Mladena Grdovića, “Con te partiro” Andree Bocellija, “Kad mi dođeš ti” Olivera Dragojevića i drugih.


Trsatska je publika svaku Škugorovu izvedbu ispraćala velikim pljeskom, a nekoliko puta, zajedno s pjevačem, zapjevala poznate im stihove.


Markantnim nastupom i svojstvenim pjevačkim umijećem, Marko Škugor donio je dašak Dalmacije i uljepšao još jednu trsatsku večer.