OVOGA ČETVRTKA

Lungomare na velikom platnu: Dokumentarac Obalno šetalište u Art-kinu

P. N.

Ilustracija / Snimila Angela Maksimović

Ilustracija / Snimila Angela Maksimović



U sklopu programa Snimano kod nas Kvarnerska filmska komisija i Art-kino predstavljaju dokumentarni film Obalno šetalište u četvrtak, 11. travnja u 20 sati u Art-kinu, uz gostovanje redatelja filma Silvija Mirošničenka.


Opservacijski dokumentarni film Obalno šetalište prikazuje brojne stanovnike vezane za šetalište Franza Josefa I., popularni Lungomare od Voloskog do Lovrana, njegove građevine, plaže i more.
Živote pojedinih osoba i njihove neposredne interakcije s ostalim ljudima film prati kroz promjene godišnjih doba, čime pokazuje kako te iste promjene utječu na samo šetalište za vrijeme turističke sezone i nakon nje. Šetalište pritom sačinjavaju neobična događanja i manifestacije kao i skupna raznolika druženja na ovoj dvanaest kilometara dugoj ruti uz more.


Silvio Mirošničenko diplomirao je Filmsku i TV režiju te MA studij Montaže slike na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Režirao je brojne dokumentarce za HRT i nezavisne producente, a njegovi su filmovi prikazivani na najznačajnijim domaćim (Pula, Motovun, Dani hrvatskog filma, Zagrebdox, Liburina Film Festival) i svjetskim festivalima kao što su IDFA ili CinemaduReel. Tri puta bio je predstavnik Hrvatske na Prix Europa u Berlinu (Snovi na peronu djetinjstva, Čuvar tegljača, Edo Maajka – Sevdah o rodama).




Uz program Snimano kod nas Kvarnerska filmska komisija – regionalni filmski ured osnovan 2016. unutar javne ustanove Art-kino – želi široj i zainteresiranoj javnosti predstaviti produkcije snimljene na području Primorsko-goranske županije.
Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje.