Muzej za umjetnost i obrt

Ljetne noći Teatra EXIT: U petak na programu “Čekaonica” SiTi Teatra iz Ljubljane

Hina

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL



ZAGREB – U posljednjem tjednu prvog bloka Ljetnih noći Teatra EXIT, u Muzeju za umjetnost i obrt u petak, 31. srpnja, gostovat će SiTi Teatar iz Ljubljane s hit komedijom “Čekaonica” u kojoj igraju velike slovenske zvijezde dviju generacija, Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar.


Nastala prema ideji Dejana Batoćanina i Uroša Fürsta, koji potpisuju i režiju, predstava se bavi temom zanimljivom, intrigantnom i bliskom svim generacijama: svijetom i životom nakon smrti.


“Smrtno ozbiljna komedija za dvije prave zvijezde koje nikako ne počivaju u miru: Rifle i Lado nalaze se na kraju tunela, u čekaonici, kako bi otišli u posmrtni život. U čekaonici vrijeme više nije dimenzija, nema novinara i medija, društvenih mreža, telefona i televizije”, stoji u najavi.




“Dobrodošli u svijet nakon smrti u kojem su naši junaci prisiljeni otkrivati svoje komične duše. Svjedoci smo sukoba dviju generacija, dvije karijere i dvije osobnosti koje su tajanstveno povezane jedna s drugom. Nikada se prije na sceni nisu tako smjelo i za umrijeti smiješno govorile tako smrtno ozbiljne stvari. Pripremite se za napetu, fantastičnu večer, punu iznenađenja i smijeha koju ćete pamtiti do kraja – i duže!”, poručuje se u najavi.


140 repriza


Tekst Nejca Gazvode na sceni interpretiraju Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar.


Scenografiju potpisuje Urša Vidic, kostime Andrej Vrhovnik, svjetlo je oblikovao David Andrej Francky, a dizajner zvuka je Gašper Doljak. U video projekciji pojavljuje se glumac Branko Šturbej uz specijalnog gosta Janeza Bončinu Benča. Animator, urednik slika i dizajner zvuka je Iztok Shutz, animator i dizajner Gašper Vovk, direktor fotografije Janez Stucin a snimatelj Joško Morović.


“Čekaonica” je doživjela više od 140 repriza, te je oduševila publiku na festivalu Dani komedije, gdje je zauzela drugo mjesto među najboljim komedijama u Sloveniji u 2018. godini.


Bogat program


Predstava se izvodi na slovenskom jeziku uz popratni prijevod na hrvatski.


11. Ljetne noći Teatra EXIT ove se godine održavaju u dva dijela, od 5. srpnja do 2. kolovoza, te od 25. kolovoza do 6. rujna a donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju i Teatru Exit te sceni F22, ukupno 23 naslova, jedno regionalno gostovanje i jednu premijeru.


S obzirom na novonastale okolnosti uslijed pandemije koronavirusa, dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je par stotina metara dalje,u Studio Exit u Gundulićevoj 37/1, tako da će u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt biti odigrano 28 predstava, u Studiju Exit 12, u Teatru Exit četiri, te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.


Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra Exit (5. srpnja do 2. kolovoza) počinju u 21 sat, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru Exit (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt.


U drugom bloku Ljetnih noći (25. kolovoza do 6. rujna) predstave u Teatru Exit i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok izvedbe u Studiju Exit ostaju, kao i u prvom bloku, u 21 sat.


Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na mrežnim stranicama kazališta, www.teatarexit.hr.