Svečanost

Knjižničarsko društvo Rijeka obilježava tri godišnjice

Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Najzaslužnija knjižničarka u prethodne dvije godine je Kristina Đoja



Knjižničarsko društvo Rijeka jučer je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održalo svečanost, a povoda je bilo nekoliko – 70. godišnjica kontinuiranog djelovanja Knjižničarskog društva Rijeka na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, 20. godišnjica dodjele Povelje »Ivan Kostrenčić« te 10. godišnjica časopisa Knjižničar/Knjižničarka.


Ovim povodom predsjednica KDR-a dr. sc. Korina Udina podsjetila je da je Rijeka Europska prijestolnica kulture: »Živimo jednu jedinstvenu i neponovljivu godinu. Ta energija preplavljuje i male kutke kulture. U jednom od njih postoji Knjižničarsko društvo Rijeka.«


Povelja »Ivan Kostrenčić« dodijeljena je u dvjema kategorijama. Za dugogodišnji uzoran rad u Društvu nagrađene su Verena Tibljaš, Korina Udina i Milka Šupraha Perišić, a najzaslužnija knjižničarka u prethodne dvije godine je Kristina Đoja.




U sklopu svečanosti otvorena je izložba »10. godišnjica časopisa Knjižničar/Knjižničarka« i novih muzejskih publikacija Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja, suorganizatora manifestacije.


Predstavljen je i tematski 10. broj stručnog e-časopisa Knjižničar/Knjižničarka, koji je jedinstven jer sadrži prvu malu bibliografiju, autorsko i predmetno kazalo svoga postojanja. U programu su sudjelovali učenici i mentori-profesori iz srednje i osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.