Gradska knjižnica Rijeka

Zavičajna srijeda: U Rijeci nam slijedi predstavljanje knjige “Tajne Kupe” Emila Crnkovića

P. N.

FOTO/Roni Brmalj

FOTO/Roni Brmalj

Kroz ovu je knjigu preneseno ono zbog čega je ovo jedna od ponajboljih knjiga o manje znanom dijelu goranske povijesti.U srijedu 13. 11. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje knjige “Tajne Kupe” autora Emila Crnkovića. Jedna od ponajboljih knjiga o manje znanom dijelu goranske povijesti, doznajemo od Gradske knjižnice Rijeka.


Emil Crnković je već 2012. godine na sebe skrenuo pažnju knjigom “Tragom goranskih (po)kućaraca, odličnim prikazom života goranskih (ponajviše brodmoravčkih) putujućih trgovaca zvanih pokućarci, a sad je napravio korak dalje i više jer “Tajne Kupe” na zaista dojmljiv način čitatelju prenose premalo poznat, ali zaista neobično zanimljiv i nesvakidašnji dio goranske povijesti vezan uz pokušaj gradnje plovnog puta od Karlovca do Broda na Kupi.


Detaljno, sveobuhvatno, argumentirano i s literaturom te terenskim konzultiranim istraživanjem kroz ovu je knjigu preneseno ono zbog čega je ovo jedna od ponajboljih knjiga o manje znanom dijelu goranske povijesti.