Novo izdanje

Objavljen novi roman Milana Zagorca: Triler “Kralj ribar” na granici stvarnosti i sna

Kim Cuculić

Roman čitatelja vodi putem moguće urote, zločina iz strasti, ali i onih počinjenih po službenoj dužnosti



Izdavačka kuća Studio TiM objavila je novi roman riječkog autora Milana Zagorca pod naslovom »Kralj ribar«. Roman je ispripovijedan iz četiriju perspektiva glavnih protagonista, koji svi od reda nastoje pohvatati konce vlastitih života, usput razotkrivajući vlastite granice i strahove.


– Ivan i Hana dolaze živjeti u malo gorskokotarsko mjesto Hladogora nakon godina i godina nesigurnog života u gradu. Međutim, pomalo shvaćaju da je cijeli taj navodni sretni obrat kojim su riješili svoju egzistenciju plaćen nečim puno većim i ozbiljnijim, štoviše, opterećen tajnama i opskurnim vezama koje sve više nagrizaju njihov idilično zamišljen život. Slutnje, sumnje, kao i mjesne legende, pomalo se pretapaju u mit koji se sam ostvaruje u zaboravljenom mjestu u dubokoj, mračnoj šumi – ukratko je sadržaj knjige.
»Kralj ribar« je nakon »Vražjeg prolaza« i »Noćnog ekspresa« još jedan triler Milana Zagorca na samoj granici stvarnosti i sna, koji čitatelja vodi putem moguće urote, slutnji, zločina iz strasti, ali i onih počinjenih po službenoj dužnosti, spajajući osobne ispovijesti i velike dvojbe današnjice.


Milan Zagorac rođen je 1976. u Rijeci, gdje je završio studij hrvatskog jezika i književnosti. Od 1997. do 2001. bio je pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Od 2002. radio je kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, a od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM. Od 2009. do 2013. bio je direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik. Od 2013. sudionik je i suorganizator Ri Lita, suosnivač je i urednik časopisa i portala za književnost i umjetnost Književnost uživo. Od 1997. godine objavljuje kritičke tekstove, osvrte, recenzije, prikaze, eseje, poeziju i prozu.




Objavio je knjige »Dan velikih valova, antologija Rivalova naraštaja« (izbor iz časopisa Rival uz kritički pogovor, koautorstvo s Goranom Ušljebrkom i Mladenom Uremom, 2001.), »Želiš li pogledati sunce u ponoć?« (roman, 2002.), »Jeste li kupili direktoru parkerice« (roman, 2006.), »Janko Polić Kamov, njegovo i naše doba« (u koautorstvu s Mladenom Uremom, 2010.), »Spojene vožnje« (roman, 2011.), »Vražji prolaz« (roman, 2014.), »Simpatija za luzere na riječki način« (izabrane kolumne, 2015.) i druge.