Dugoočekivani naslov

Memoari princa Harryja stigli u V.B.Z.-ove knjižare. U pitanju je knjiga koja je šokirala svijet

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS



Dugoočekivana knjiga memoara britanskog princa Harryja “Rezerva”, koja je šokirala svijet i poljuljala temelje britanske kraljevske obitelji, stigla je u knjižare nakladničke kuće V.B.Z.


Prije nego što je izgubio majku, dvanaestogodišnji princ bio je poznat kao bezbrižna i vesela ‘rezerva’ mnogo ozbiljnijem prijestolonasljedniku. Tuga je promijenila sve. Mučio se u školi, borio s gnjevom i samoćom – za majčinu smrt okrivljavao je medije i zato je teško prihvaćao život pod svjetlom reflektora.


U dvadeset prvoj godini pridružio se Britanskoj vojsci. Disciplina mu je dala strukturu, a dva odlaska na bojište u domovini pretvorila su ga u junaka. No ubrzo se počeo osjećati izgubljeno, patio je od posttraumatskog stresnog poremećaja i teških napadaja panike. A prije svega, nije mogao pronaći istinsku ljubav.




Onda je upoznao Meghan. Svi su bili očarani romantičnom pričom mladoga para, nalik na onu filmsku, i radovali se njihovu vjenčanju iz bajke. No od samoga početka Harry i Meghan bili su na meti medija, izloženi neprekidnom zlostavljanju, rasizmu i lažima. Uvidjevši patnju svoje supruge i strahujući za njihovu sigurnost i mentalno zdravlje, Harry je smatrao da ponovnu tragediju može spriječiti jedino ako napusti domovinu.


Tijekom mnogih stoljeća malo njih usudilo se otići iz kraljevske obitelji. Posljednja osoba koja je to pokušala, bila je upravo njegova majka.


Knjiga “Rezerva” (Spare) donosi Harryjevu priču.


“Ovo ne pišem kao princ, već kao čovjek kakav sam postao.” (Princ Harry)


“Prvi put princ Harry pripovijeda nam svoju priču, kao kroničar vlastita putovanja, brutalno i hrabro iskren. ‘Rezerva’ je prekretnica, puna važnih uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o vječnoj premoći ljubavi nad tugom”, ističu iz V.B.Z.-a.


Prijevod knjige potpisuju Ana Knežević (1. dio), Goran Glamuzina (2. dio) i Tatjana Radmilo (3. dio).


Knjiga se može kupiti ekskluzivno u svim V.B.Z.-ovim knjižarama i putem web-knjižare uz besplatnu poštarinu. Akcija traje do 16. travnja.