»Život i snoviđenja neustrašivog žohara Zaštomira«

Dežulović u subotu u Rijeci predstavlja svoj roman za djecu. Ilustracije za knjigu napravio je Damir Urban

Kim Cuculić



RIJEKA – Poznati hrvatski kolumnist, novinar i književnik Boris Dežulović će u subotu 27. svibnja u 11 sati u Dječjoj kući u Rijeci predstaviti svoju novu knjigu, roman za djecu »Život i snoviđenja neustrašivog žohara Zaštomira«.


Nakon brojnih objavljenih bestselera knjiga kolumni, poezije i romana (»Pjesme iz Lore«, »Jebo sad hiljadu dinara«, »Summa atheologiae«, »Christkind«, »Bili libar«…) Boris Dežulović je odlučio upustiti se u pisanje romana za djecu, basne o putovanju žohara Zaštomira kroz svijet divova, ljudi, ali i putovanju ljubavi s gusjenicom Sunčicom.


Na tom putu Dežuloviću se pridružio i poznati hrvatski glazbenik Damir Urban koji je knjigu obogatio svojim ilustracijama. Razgovor s Borisom Dežulovićem o knjizi koja je objavljena u riječkom Ex librisu vodit će Helena de Karina.




»Bio jednom jedan mali crni žohar. Nije to bilo ništa osobito neobično, jer žohara na svijetu ima tri tisuće milijardi, ima ih oduvijek i svugdje, i uvijek je bilo da je negdje jednom bio jedan žohar. Ovaj je žohar, međutim, bio drugačiji od ostalih dvije tisuće devetsto devedeset devet milijardi devetsto devedeset devet milijuna devetsto devedeset devet tisuća devetsto devedeset i devet. Ovaj je bio znatiželjan i hrabar«, piše u uvodu knjige.