Gavella

Zaželjeli ste se predstava: Od ovog petka možete ih kreirati i sami

Hina

Na YouTube kanalu kazališta i na društvenim mrežama prikazivat će se kratke snimljene scene, s glumicama i glumcima Gavellina ansambla



Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella u petak, 29. svibnja, na 67. godišnjicu svojega osnutka, inaugurirat će novi projekt


»Sanjam(o) predstavu«, kojim poziva gledatelje da zajedno s glumcima sudjeluju u kokreaciji predstava dok čekaju nove izvedbe ‘u živo’.
Kako se ističe u najavi, »Sanjam(o) predstavu« dio je Gavelline daleKOVIDnice pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, a odvijat će se u tri faze.


Na YouTube kanalu kazališta i na društvenim mrežama prikazivat će se kratke snimljene scene, s glumicama i glumcima Gavellina ansambla. Prikazane će scene gledateljice i gledatelji biti pozvani komentirati i sugerirati nastavke odgovorom na pitanje: »Što će se dalje događati?«.
»Na taj će način publika zajedno s nama usmjeravati razvoj materijala i sustvarati ga«, ističu iz Gavelle.




Prizore su snimili Boris Svrtan, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Sven Šestak, Enes Vejzović, Filip Križan, Ranko Zidarić, Jelena Miholjević, Anja Đurinović Rakočević, Tara Rosandić, Nikola Baće, Martina Čvek, Tena Nemet Brankov i Amar Bukvić.


»Nadamo se da će nas ovako nastala cjelina dovesti i do izvedbe uživo, kad se za to stvore uvjeti. U parku, na terasi, u kazališnoj dvorani…«, poručuju iz Gavelle.


»Sanjam(o) predstavu« počinje se emitirati na Youtube kanalu kazališta pet dana uzastopce, počevši od 29. svibnja.


»U očekivanju sanacije štete nakon nedavnog potresa, glumci kazališta Gavelle rade i dalje«, poručuju iz Gavelle.