Adaptacija slikovnice Vjekoslave Jurdane

U Gradskom kazalištu lutaka predstavljena predstava “Tonči Petešić”

Claudia Bošković

FOTO Vedran KARUZA

FOTO Vedran KARUZA

Dramski tekst predstave potpisuje Vedrana Balen Spinčić, redatelj je Serđo Dlačić, scenograf i autor lutaka Radovan Kunić, lutkarska tehnologinja Marija Volkmer, suradnica za čakavski govor Vjekoslava Jurdana, oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, a predstavu izvodi Alex Đaković



U Gradskom kazalištu lutaka riječkoj javnosti predstavljena je predstava “Tonči Petešić”, adaptacija slikovnice autorice Vjekoslave Jurdane koju je ilustrirao Radovan Kunić. Dramski tekst predstave potpisuje Vedrana Balen Spinčić, redatelj je Serđo Dlačić, scenograf i autor lutaka Radovan Kunić, lutkarska tehnologinja Marija Volkmer, suradnica za čakavski govor Vjekoslava Jurdana, oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, a predstavu izvodi Alex Đaković.


Snimio Vedran KARUZA


Ova inspirativna dječja predstava, kao što i naziv upućuje, prati priču o Tončiću Petešiću, pjetliću koji ne zna kukurikati. Niz izazova, središnji sukob s lisicom Belicom, Tončiću pomaže u savladavanju straha i naposljetku, pronalasku svoga glasa. Naime, priča o Tončiću Petešiću jest priča o svakome od nas. Ona, pokazuje da smo cijeli svoj život zapravo u potrazi za samim sobom, učimo, mijenjamo se, rastemo, padamo, dižemo se, čupamo svoje korijene i opet im se vraćamo. U potrazi za svojim „glasom“ jačamo i ohrabrujemo se što potvrđuje i ona izjava u predstavi – “Kad kukuriče Peteh, to ni za smeh.”


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA