U četvrtak

Teatar &TD najavljuje premijeru “Male zabave” Vanje Jovanovića i Petre Pleše

Kim Cuculić

Riječ je o autorskom projektu redatelja i dramaturginje



ZAGREB – Teatar &TD najavljuje premijeru predstave »Mala zabava« autora Vanje Jovanovića i Petre Pleše u četvrtak, 7. travnja s početkom u 20 sati (ulaz isključivo s pozivnicom), a reprizne izvedbe su na rasporedu 8. i 9. travnja. Autorski projekt »Mala zabava« redatelja Vanje Jovanovića i dramaturginje Petre Pleše potaknut je našim osjećajem bačenosti u svijet koji smo naslijedili od svojih roditelja.


»Kom opanci, kom obojci, uglavnom se svede na to kako vam grah padne. Nasljeđe nije uvijek vikendica u Baranji, uglavnom je ono što od nas društvo očekuje. Pitanje je kako i možemo li se uopće nositi s time. Dragi svi! Evo, mota mi se već neko vrijeme po glavi pa sam odlučio napisat’… Zadnjih par mjeseci me nokautiralo… Prije dijagnoze nisam mogao ni zamislit’ što će mi ovo sve značit’ i želim vam zahvalit’ što mi svaki dan dajete razlog da se nečemu nasmijem. Vi ste jedini ljudi koji mi nakon dijagnoze nisu pružili sažaljenje već razumijevanje. Pretpostavljam da ćemo si svi prije ili kasnije presudit’, znam da ja hoću, pa bi vas prije toga htio upoznat’ uživo. Mislio sam organizirat’ jednu malu zabavu za nas par, na svojoj vikendici u Orlovom Gnijezdu (ne možete umrijet’ a da ne vidite Baranju). Ja ću riješit’ alkohol, vi ponesite tko šta hoće jest’… Realno nema nikog s kim bih radije proveo zadnju noć života nego s vama…, piše u najavi predstave.


Izvođači su Tea Harčević, Zdenka Šustić, Ivan Simon, Luka Knez i Tin Rožman. Scenograf je Matej Kniewald, autor glazbe Marin Živković, scenski pokret i kostimografiju potpisuje Melisa Novosel, a oblikovanje svjetla Dina Marijanović.