Nagrade Festivala glumca

Riječanka Olivera Baljak dobila nagradu za najbolju glumicu, najbolja predstava je “Mala zabava”

Kim Cuculić

Dobitnici nagrade »Fabijan Šovagović« za najbolje glumce su i Ivan Simon, Davor Jureško i Arijana Čulina. Najbolja predstava je »Mala zabava«



RIJEKA – Proglašeni su dobitnici nagrada i priznanja na 30. Festivalu glumca. Nagrada »Vanja Drach« za najbolju predstavu dodijeljena je »Maloj zabavi« Vanje Jovanovića/Petre Pleše u režiji Vanje Jovanovića i produkciji Sveučilišta u Zagrebu – Studentskog centra – Teatra &TD.


Nagrada »Ivo Fici« za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina pripala je Luki Knezu za ulogu u predstavi »Mala zabava«. Nagrada »Nada Subotić« za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodijeljena je Luciji Dujmović za ulogu u predstavi »Studentica« u produkciji Divan teatra.


Nagrada »Nevenka Filipović« za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade pripala je Zdenki Šustić, a dobitnici nagrade »Fabijan Šovagović« za najbolje glumce su Ivan Simon (»Mala zabava«), Davor Jureško (za ulogu Škunce u »Predstavi ‘Hamleta’ u selu Mrduša Donja« HNK-a Zadar i Kazališta lutaka Zadar), Olivera Baljak (za ulogu Bele u predstavi »Otočna terca« u produkciji Ane Vilenice u suradnji s Centrom za kulturu Novi Vinodolski) i Arijana Čulina (za ulogu Fani u predstavi »55 kvadrata« HNK-a Split).




Nagrada »Ivo Gregurević« dodijeljena je Zlatku Vitezu, a nagrada »Zvonimir Torjanac« Himzi Nuhanoviću.