Riječko kazalište

Mirko Soldano najbolji na “Zlatnom lavu” u Umagu. Iz Zajca stižu i druge dobre vijesti

Kim Cuculić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević

Nagradu »Zlatni lav« za glumačko ostvarenje dobio je za ulogu novinara Erica Larsona u predstavi Talijanske drame



RIJEKA – Mirko Soldano proglašen je najboljim glumcem na upravo završenom Međunarodnom festivalu komornog teatra »Zlatni lav« u Umagu.


Nagradu »Zlatni lav« za glumačko ostvarenje dobio je za ulogu novinara Erica Larsona u predstavi Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca »Variazioni enigmatiche« (»Enigmatske varijacije«) Érica-Emmanuela Schmitta, hvaljenom psihološkom trileru u režiji Neve Rošić.


Iz riječkog HNK-a stiže još jedna vijest. Opera će ovu sezonu okruniti dvama međunarodnim gostovanjima: u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani te na Savonlinna Opera Festivalu u Finskoj. Prva su na redu gostovanja u Ljubljani, pa će tako danas na ljubljanskoj opernoj pozornici biti izvedena opera »Romeo i Julija« Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Blaževića. U naslovnim će ulogama nastupiti kazališna prvakinja Anamarija Knego i Bryan Lopez Gonzalez. Potom će se riječke operne solistice i solisti ljubljanskoj publici predstaviti i dva dana kasnije, u četvrtak 30. lipnja na Opernoj gala večeri. Ovoga puta pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Riječke opere i Riječkog simfonijskog orkestra, maestra Valentina Egela, nastupit će nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar (sopran), prvakinja Kazališta Anamarija Knego (sopran), prvakinja Opere Ivana Srbljan (mezzosopran), prvak Kazališta Robert Kolar (bariton) te solisti Luka Ortar (basbariton), Slavko Sekulić (bas), a kao gost će nastupiti donedavni član riječkog ansambla, tenor Aljaž Farasin.




Nastupit će i riječki baletni ansambl plešući »Bolero« na trampolinima.