Slavna operna kuća

Milanska La Scala nakon punih sedam mjeseci otvorila vrata za ograničeni broj posjetitelja

Hina

Foto iStock

Foto iStock

"To je simbol oživljavanja, ne samo La Scale, već i cijele Italije", rekao je ravnatelj La Scale Dominique Meyer



Milanska operna kuća La Scala otvorila je u ponedjeljak vrata za ograničeni broj ljudi, što je pobudilo nade građana za postupni nastavak kulturnog života u Italiji nakon gotovo sedam mjeseci zatvaranja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.


Članovi orkestra, dirigent Riccardo Chailly i zbor izvodili su arije Giuseppea Verdija, Richarda Wagnera i drugih renomiranih skladatelja u djelomično popunjenom auditoriju, a oko 500 ljudi koncert je pratilo iz loža. Izvođači i gledatelji su nosili zaštitne maske.


Koncert kojim je obilježen prvi nastup 34-godišnje norveške sopranistice Lise Davidsen u La Scali, završio je petominutnim ovacijama i bisom Verdijevog djela “Va, Pensiero”.




“To je simbol oživljavanja, ne samo La Scale, već i cijele Italije”, rekao je ravnatelj La Scale Dominique Meyer.


S obzirom na smanjeni broj zaraženih i preminulih od koronavirusa, Italija razmišlja o popuštanju restriktivnih mjera i već sredinom svibnja planira ukinuti karantenu za putnike koji dolaze iz drugih zemalja Europske unije, Britanije i Izraela.


Italija je u listopadu prošle godine zatvorila kazališta i koncertne dvorane da bi zaustavila ponovno širenje pandemije nakon ljeta. Kafići, restorani, kina i kazališta djelomično su otvoreni u većini regija od 26. travnja.