Velik interes

Ksenija Prohaska ponovo u HKD-u s predstavom “A odakle ste vi, gospođo?”

Kim Cuculić

Prizor iz predstave "A odakle ste vi gospođo?"

Prizor iz predstave "A odakle ste vi gospođo?"



Nakon velikog interesa za predstavu »A odakle ste vi, gospođo?« u ožujku ove godine, Ksenija Prohaska ponovo se vraća u HKD s istim naslovom u utorak, 12. prosinca, u 20 sati.


– Svatko od nas ima slabu točku. Nekoga bole leđa, nekoga želudac, a junakinju ove priče – glava. Kada Barbaru Oblak (Ksenija Prohaska) glavobolje dovedu do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora otvorit će se granice svih života koje je ona nosila u sebi, pitajući nas je li stvarnost zaista samo jedna ili je možda jednako stvarno i ono što izmislimo.


Sve što nije prepušteno zaboravu čini našu sadašnjost koja se lakše podnosi uz osmijeh, a to će se najbolje pokazati u trenucima u kojima se događa ova predstava.




Dr. Mucić (Marjan Nejašmić Banić) nas vodi kroz seanse da bi osvijestio problem pacijenta, koji u principu uvijek negira i podešava prošlost onako kako mu se sviđa – a rješenje toga će vidjeti gledatelji koji dođu na predstavu, piše u najavi.


Ksenija Prohaska poznata je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica. Ulogom Filumene Marturano u istoimenoj predstavi Eduarda de Filippa 2004. godine Prohaska je kreirala lik koji je za dugo vremena rasprodao gledalište Ivana pl. Zajca u Rijeci te uz ovacije publike doživio i brojne pohvalne kritike.