HNK Zajc

Kazališno vijeće: Peranić predsjednik, Laginja mogući peti član

Davor Mandić

Dalibor Laginja / Foto: Arhiva NL

Dalibor Laginja / Foto: Arhiva NL

Novi predsjednik KV-a "Zajca" dosadašnji je član Vijeća Zvonimir Peranić, a potvrda petog člana trebala bi se dogoditi danas na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke



RIJEKA – Kazališno vijeće HNK-a Ivana pl. Zajca dobilo je predsjednika – dosadašanjeg člana Zvonimira Peranića – a uskoro bi moglo dobiti i petog člana, trećeg iz reda Osnivača, i to, kako saznajemo, Dalibora Laginju. Laginja je izglasan na Odboru za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Grada Rijeke, a sada mu predstoji još formalno potvrđivanje na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. To će glasanje ujedno pokazati i što će se dalje događati s HNK-om Ivana pl. Zajca.


Izbor predsjednika Peranića dogodio se na sjednici Kazališnog vijeća koja je i formalno onemogućila da se Vijeće zbog tromjesečnog nesastajanja raspusti, na što je vjerojatno ciljao intendant HNK-a Ivana pl. Zajca Marin Blažević, kojemu ovakav sastav Vijeća – Zvonimir Peranić, Slavko Sekulić, Dražen Mikulić i Bojan Šober – nikako ne odgovara. Dapače, ako tome Vijeću pridodamo Laginju, kolokvijalno bismo ga mogli nazvati i »5: 0«.


Upitali smo novoizabranog predsjednika Peranića što je sljedeće što se očekuje u radu Vijeća.




– Prvo moramo nadoknaditi sve točke koje su praktički bile na čekanju, a koje se nisu mogle dva mjeseca staviti na dnevni red, jer nije bilo funkcionalnog Kazališnog vijeća. Primjerice, polugodišnji financijski i programski izvještaj Kazališta, a koliko imam informaciju i kolektivno je pregovaranje u tijeku. Potom smo ustanovili i da prošli predsjednici nisu stavljali na potvrdu sve točke koje su bile na žurnim sjednicama, pa nas zapravo očekuje maratonska sjednica od nekoliko desetaka točaka – rekao je Peranić, potvrdivši da će se ona dogoditi 2. kolovoza.


Upitali smo ga i hoće li neka od točaka biti opoziv intendanta, na što je Peranić odgovorio da sukladno Poslovniku bilo koji prijedlog najmanje trojice članova Kazalilšnog vijeća može biti stavljen na dnevni red, pa ako takvih prijedloga bude, po pitanju intendanta, ili ravnatelja, predsjednik je dužan takvu točku staviti na dnevni red.