Svjetska uspješnica

Kazališni hit “Ljubavna pisma” ove subote u HKD-u

Portal Novi list

Slavica Knežević i Marko Torjanac, osim što u predstavi igraju glavne uloge, potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djelaKazališni hit „Ljubavna pisma“ , koji je u godinu dana doživio 50 izvedbi što je prava rijetkost, u subotu 24. 2. u 20 sati dolazi u HKD.


Slavica Knežević i Marko Torjanac, osim što u predstavi igraju glavne uloge, potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela, a njihova je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje te su njihove glumačke izvedbe proglašene „maestralnim glumačkim interpretacijama u predstavi koju svakako treba vidjeti“.


„Ljubavna pisma“ svjetska su uspješnica koja već pola stoljeća ne silazi sa svjetskih pozornica, a u glavnim ulogama do sada su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih.
U predstavi pratimo Andrewa i Melissu tijekom 50 godina, od djetinjstva kada dopisivanje započinju slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.


Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?


Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, često izmami i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.