YouTube premijera

Kazališna radionica slavi okruglu obljetnicu: “Malikovih” 20 godina sada i u filmu

Davor Mandić

Obljetnica će biti obilježena YouTube premijerom dokumentarnog filma pod opisnim naslovom »Malik 20 g. rada« u četvrtak 8. travnja



RIJEKA – Dvadeset godina rada Kazališna radionica »Malik« obilježit će YouTube premijerom dokumentarnog filma pod opisnim naslovom »Malik 20 g. rada« u četvrtak 8. travnja u 19.30 na YouTube kanalu »Malika«. Nakon premijere filma u trajanju od 55 minuta najavljen je razgovor o filmu na Zoom platformi.


U najavi iz »Malika« kaže se da režiju, snimanje intervjua pomoću Zoom platforme i montažu intervjua, fotografija, pozivnica i isječaka iz videa »Malikovih« predstava potpisuju bivše dugogodišnje polaznice »Malika« Valentina Ban i Tajana Vučenov.


– Svojim originalnim mladenačkim pristupom i svježim idejama u situaciji »novonormalnog« kreirale su nadahnut i veoma emotivan film, rezime svega što smo činili naših prvih 20 godina rada na polju kazališne umjetnosti djece i mladih i s djecom i mladima u Rijeci. Zahvaljujemo se svima koje smo intervjuirali u filmu i koji su svatko na svoj način obilježili naš rad, kao i svima ostalima koji su u nekim dužim ili kraćim vremenskim periodima sudjelovali na bilo koji način u programima »Malika« i promicanju naših ideja na polju kazališta – kaže se u najavi filma.




Reprize će biti prikazane 10. i 12. travnja 2021. u 19.30 sati na YouTube kanalu »Malika«, uz razgovor na Zoomu poslije svake reprize. Poveznice za reprize bit će objavljivane na »Malikovim« web i FB-stranicama te Instagramu.