Festival smijeha u Rijeci

“Kalvarija pod zvijezdama” i u rujnu; uskoro kreću upisi u Školu glume

Kim Cuculić

Scena iz hit komedije »Noćna patrola 1« / Foto RI TEATAR

Scena iz hit komedije »Noćna patrola 1« / Foto RI TEATAR

Sve predstave počinju u 21 sat na ljetnoj terasi Kalvarije, a u slučaju kiše predstava se otkazuje



 


 


RIJEKA – Četvrti ljetni festival smijeha, »Kalvarija pod zvijezdama«, nastavlja se i tijekom rujna. Od 1. do 11. rujna na programu su predstave »Mišn imposibl«, »Operacija kamp«, »Kuc Kuc Cabaret« te svečana obnova najdugovječnije komedije Ri Teatra – »Noćna patrola 1« (121. izvedba), a za 8. rujna najavljena je »Komedija iznenađenja« – najbolja predstava ovog ljeta prema anketama publike. Na zatvaranju »Kalvarije pod zvijezdama«, 11. rujna, bit će izvedena »Noćna patrola 1«. Sve predstave počinju u 21 sat na ljetnoj terasi Kalvarije, a u slučaju kiše predstava se otkazuje.




U terminima 11., 18. i 25. rujna u 17 sati kreću upisi u 42. generaciju Škole glume Ri Teatra za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od listopada 2022. do siječnja 2023., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom. Početak je predviđen za 1. listopada, a diplomska predstava će biti izvedena sredinom siječnja 2023. godine.


Škola glume bit će organizirana u obliku vikend-radionica koje će voditi profesionalni glumci, redatelji…, a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 41. generacije. Primjereno dobi i iskustvu, polaznici škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada svladavaju specifične zadatke vezane za samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika.