Novi termin nepoznat

Iz Zajca javljaju da je došlo do odgode premijere “Opasnih veza”

Kim Cuculić



RIJEKA – Na svojim službenim stranicama HNK Ivana pl. Zajca obavještava publiku da su u dogovoru s autorskim timom i ansamblom predstave donijeli odluku o odgodi premijere predstave »Opasne veze«.


– Premijerna izvedba, ranije najavljena za 15. veljače, odgađa se tako za travanj ili svibanj. Iako nije bila jednostavna, odluka je u ovom trenutku bila neophodna. Naime, u situaciji u kojoj bi, zbog protuepidemijskih mjera, umjetnici bili primorani donositi odluke koje ograničavaju dramaturško-redateljske ideje i glumačku igru, posebice u prikazivanju ljubavnih odnosa, nismo mogli pristati na kazalište bez bliskosti, poljubaca, dodira i intenzivnih kontakata među ljudskim bićima. Naravno, nismo spremni pristati niti na kazališnu izvedbu koja bi ugrožavala ičije zdravlje. Stoga smo odlučili strpljivo pričekati bolja vremena, nadamo se skora – piše u priopćenju.


Umjesto »Opasnih veza« 15., 18., 25. i 27. veljače bit će izvedena predstava »Kralj Edip«, dvostruko nagrađena od publike: najbolja predstava u prošlosezonskom programu Hrvatske drame, ali i najbolja predstava u cjelokupnoj premijernoj produkciji riječkog HNK-a. Posjetitelji koji su kupili ulaznice za izvedbe »Opasnih veza« mogu ih na blagajni »Zajca« zamijeniti ulaznicama za izvedbe »Kralja Edipa« ili ostvariti povrat novca najkasnije 24 sata prije izvedbe predstave.