Sigurnije gledanje predstava

HNK Ivana pl. Zajca uveo mogućnost COVID SAFE 1,2,3 ulaznica. Doznajte kako doći do svoje

Kim Cuculić

U gledalištu će biti publika koja ima EU digitalnu COVID potvrdu, to jest cijepljeni su protiv COVID-19, imaju negativan test ili potvrdu o preboljenju



RIJEKA – Na službenim stranicama HNK-a Ivana pl. Zajca objavljena je vijest da je uvedena mogućnost kupnje COVID SAFE 1, 2, 3 ulaznica za određene naslove.


Prva predstava na kojoj je omogućeno ekstra sigurno gledanje je izvedba »Čeličnih magnolija« 3. srpnja i to po popularnoj cijeni od 35 kuna. Što znači COVID SAFE 1, 2, 3? U gledalištu će biti publika koja ima EU digitalnu COVID potvrdu, to jest cijepljeni su protiv bolesti COVID-19, imaju negativan test ili potvrdu o preboljenju. Na ulazu u »Zajc« uz ulaznicu trebat će predočiti jednu od tri potvrde: potvrdu o cijepljenju (EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju mogu dobiti osobe cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja drugom dozom.


Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen) potvrdu mogu zatražiti 22. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja. Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvjema dozama (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva. Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvjema dozama (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva.




EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju može zatražiti osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa. Negativan nalaz brzog antigenskog testa ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka. Negativan nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.


EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju može zatražiti osoba koja je preboljela bolest COVID-19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.