Edukativna predstava

“Evolucija plesa” premijerno izvedena u riječkom HNK-u

Hina

Iz predstave

Iz predstave

U "Evoluciji plesa" je nastupilo 20 plesača riječkoga Baleta te učenice i učenici Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica u Rijeci. Glazbu su odabrali koreografi Brandiboura Kožul i Baranyai, a koriste se kostimi iz kazališnog fundusa



“Evolucija plesa”, autorski projekt Oxane Brandiboure Kožul i Balazsa Baranyaija,  plesno-baletna edukacijska predstava premijerno je izvedena u srijedu navečer u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. 


Prema ideji jednog od autora, ravnatelja riječkoga Baleta Balazsa Baranyaija, predstava ima cilj prikazati vrlo složenu povijest plesa zapadnih civilizacija te na taj način gledateljima približiti ples i baletnu umjetnost.


Namjera je pojasniti osnovnu baletnu terminologiju i predstaviti temeljne razlike između klasičnog i modernog plesa, naveo je u najavi predstave Baranyai. 




Riječki HNK organiziranjem predstava i programa namijenjenih prije svega djeci i mladima želi privući u kazalište mlađe naraštaje te time osigurati publiku u budućnosti. 


 U “Evoluciji plesa” je nastupilo 20 plesača riječkoga Baleta te učenice i učenici Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica u Rijeci. Glazbu su odabrali koreografi Brandiboura Kožul i Baranyai, a koriste se kostimi iz kazališnog fundusa.