Nagrada publike

“Enigmatske varijacije” Neve Rošić najbolja je predstava riječke Hrvatske drame

Hina

Foto Jan Mastrović

Foto Jan Mastrović

Predstava u kojoj nastupaju Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić dobila je s najviše glasova kazališnih posjetiteljica i posjetitelja dobila Nagradu "Zlata Nikolić"



Predstava “Enigmatske varijacije” Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić, ostvarena u koprodukciji s HNK-om u Zagrebu, najbolja je predstava Hrvatske drame riječkog HNK prošle kazališne sezone prema mišljenju publike.


Predstava u kojoj nastupaju Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić dobila je s najviše glasova kazališnih posjetiteljica i posjetitelja dobila Nagradu “Zlata Nikolić”, izvijestio je HNK Ivana pl. Zajca.


Nagradu publike “Andreja Blagojević” za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame u sezoni 2022./2023. dobila je Tanje Smoje, i to za uloge Luz u predstavi “Rastanci” Mani Gotovac u režiji Anastasije Jankovske i ulogu Gradisce u predstavi “Amarcord” Federica Fellinija i Antonia Guerre u adaptaciji i režiji Luciana Delprata.




Deni Sanković dobio je Nagradu publike “Galiano Pahor” za najbolje ostvarenu mušku ulogu, također za dvije uloge, i to ulogu Victora u predstavi “Yerma” Federica Garcije Lorce u režiji Rajne Racz i ulogom Titte u predstavi “Amarcord”.


Nagrade su dodijeljene nakon izvedbe predstave “Rastanci” u subotu navečer.


Dodijeljene su i nagrade za najbolja ostvarenja gostujućih umjetnika. Judita Franković Brdar je drugi put za redom dobitnica te nagrade, za ulogu Yerme u istoimenoj predstavi. Janko Popović Volarić zaslužio je tu nagradu u muškoj kategoriji za ulogu Luva u predstavi “Rastanci”.