Plesna predstava

“Beskonačna frekvencija” međunarodnog plesačkog trojca stiže u HKD na Sušaku

Davor Mandić

Izvođači

Izvođači

Izvođači su plesači Milan Tomášik, Charlie Brittain i Endi Schrotter, kojima se pridružuje četvorka udaraljkaša iz Slovenskog udaraljkaškog projekta SToP



RIJEKA – Plesni koncert »Indefinite Frequency/Beskonačna frekvencija« održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku 29. listopada, javljaju iz te riječke kulturne ustanove. Izvođači su plesači Milan Tomášik, Charlie Brittain i Endi Schrotter, kojima se pridružuje četvorka udaraljkaša iz Slovenskog udaraljkaškog projekta SToP.



– Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije koje se neprestano mijenjaju, a među kojima plesači plove kroz dinamični spektar pokreta i stanja. Glazba, pokret i svjetlo spajaju se u bogatu tapiseriju teksture, vremena, prostora i arhitekture.


Iz predstave »Beskonačna frekvencija«

Iz predstave »Beskonačna frekvencija«



Ovo je predstava o bezgraničnoj mreži povezanosti i konstelacija između plesača kao izvođača, i utjelovljuje i ilustrira polaritete igre i moći. Bubnjevi i ples povezani su kroz ljudsku povijest. Glazbene kompozicije koje odišu obrednim pulsom i raskošnom zvučnošću daju ovom djelu hipnotičku emocionalnu atmosferu – kaže se u najavi iz HKD-a.




Milan Tomášik, prema najavnom tekstu, umjetnik je posvećen poučavanju, stvaranju i izvođenju. Rođen je u Slovačkoj 1981. godine, a trenutno prebiva u Ljubljani. Ples je studirao na Konzervatoriju J. L. Bellu u Banskoj Bistrici i na Akademiji scenskih umjetnosti u Bratislavi. Godine 2004. diplomirao je na P.A.R.T.S., međunarodnoj plesnoj školi u Bruxellesu pod vodstvom Ane Tereze de Keersmaeker. Dobitnik je nagrade grada Prievidza (Slovačka) 2004. godine za predstavljanje suvremenog plesa u zemlji i inozemstvu.


Charlie Brittain je završio program stručnog usavršavanja Artist in Process na Salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji, smjer koreografija. Diplomirao je s pohvalama na profesionalnom plesnom tečaju u školi za scenske umjetnosti Tring Park (UK), započevši formalno usavršavanje u Centru za napredno usavršavanje u Londonskoj školi suvremenog plesa. Osnivač je engleske nacionalne baletne kompanije za mlade. Charlie radi kao redatelj proba i koreografski asistent u raznim međunarodnim umjetničkim okruženjima za koreografe.


Endi Schrotter je rođen u Pakracu, a u Zagrebu živi već više od deset godina i jedan je od suvremenih plesača nove milenijske generacije. Plesno obrazovanje započeo je 2011. godine u srednjoj školi za suvremeni ples »Ana Maletić«. Iste godine sudjeluje u TV-emisiji Supertalent, gdje je u velikom finalu završio četvrti. Kroz srednjoškolsko obrazovanje proširuje svoje izvođačko iskustvo na brojnim natjecanjima i festivalima na kojima je višestruko nagrađivan.


Za događanje nije potrebno posjedovati COVID-potvrdu, ali obavezne su zaštitne maske, mjerenje temperature i upisivanje u evidenciju pri ulasku.