Uspjeh hrvatskog književnika

Jurica Pavičić s “Crvenom vodom” niže uspjehe u Francuskoj

Kim Cuculić

Foto: Arhiva ZL

Foto: Arhiva ZL

Jurici Pavičiću festival »Quais du polar« u Lyonu u srpnju je za »Crvenu vodu« dodijelio prestižnu nagradu »Le Point du Polar européen«.



Nakon što je preveden na francuski, roman »Crvena voda« književnika i novinara Jurice Pavičića, u toj zemlji samo niže nagrade. Najnovije priznanje je nagrada »Transfuge« za najbolji strani krimić, a dodjeljuje je istoimeni francuski mjesečnik za kulturu, i to u trinaest kategorija, među kojima su i one za zbirku eseja, knjigu o umjetnosti i knjigu o filmu.


Jurici Pavičiću festival »Quais du polar« u Lyonu u srpnju je za »Crvenu vodu« dodijelio prestižnu nagradu »Le Point du Polar européen«. Riječ je o nagradi za najbolji kriminalistički roman europskog autora, napisan na francuskom ili preveden na francuski jezik.


Hrvatski nakladnik romana »Crvena voda« je Profil. Na francuski ga je preveo Olivier Lannuzel, a objavila izdavačka kuća Agullo koja je dosad tiskala više od 13 tisuća primjeraka tog romana. Priča je to o obiteljskoj tragediji i potrazi za odgovorima, a prikazujući sudbine glavnih likova postaje i priča o Hrvatskoj, javlja Profil Knjiga.