Riječka Opera

U Zajcu izvedena obnovljena opera “Romeo i Julija”

Kim Cuculić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević

Obnovljenom operom predstavila se nova generacija opernih solistica i solistaObnovljena opera »Romeo i Julija« Charlesa Gounoda, u režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom gosta iz Ljubljane Marka Hribernika, izvedena je u HNK-u Ivana pl. Zajca.


Obnovljenom operom predstavila se nova generacija opernih solistica i solista.


Foto Dražen Šokčević
Uz gostujućeg kubanskog tenora Bryana Lopeza Gonzaleza u ulozi Romea (u alternaciji s Aljažem Farasinom), prvi put u riječkoj Operi nastupaju i Davor Nekjak kao Mercutio te Benjamin Šuran kao Capuleti, a mlada riječka mezzosopranistica Emilia Rukavina pojavljuje se u muškoj ulozi kao Stefano.


U ulozi Julije ponovo je nastupila prvakinja riječkog HNK-a Anamarija Knego.


Foto Dražen Šokčević


Na prvoj izvedbi uz Anamariju Knego je u ulozi Romea nastupio Bryan Lopez Gonzalez, jedan od najcjenjenijih i najperspektivnijih lirskih tenora mlade generacije.


U ostalim su ulogama Slavko Sekulić, Sofija Cingula, Luka Ortar, Dario Dugandžić, u alternaciji Ivan Šimatović i Jurica Jurasić Kapun, Sergej Kiselev i Saša Matovina.


Zbog iznenadnih okolnosti umjesto Marka Fortunata u ulozi Tebalda nastupili su Aljaz Farasin i Giulio Settimo – prvi mu je dao glas, a drugi ga je utjelovio.


Foto Dražen Šokčević


Predstava donosi pravi vizualni spektakl uz svjetlo i scenografiju Alana Vukelića te raskošne kostime Sandre Dekanić.


Dramaturginja i prevoditeljica libreta je Lada Čale Feldman, a scenski pokret i koreografiju potpisuje Mila Čuljak.


Predstava je nastala u koprodukciji s Teatrom Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni.


Shakespeareov klasik »Romeo i Julija« Williama Shakespearea prenesen u prekrasnu operu Charlesa Gounoda od svoje praizvedbe 1867. u pariškom Théâtre Lyrique ne prestaje zadivljivati publiku diljem svijeta.