Dani talijanske kulture

U Zajednici Talijana otvorena izložba poznatog dizajnera Vica Magistrettija

Kim Cuculić

Izložbu poznatog talijanskog arhitekta i dizajnera može se pogledati do kraja listopada, a prati je i videoprojekcija u kojoj Magistretti govori o svom radu



RIJEKA – Izložba svjetski poznatog talijanskog arhitekta i dizajnera Vica Magistrettija otvorena je u Zajednici Talijana u Rijeci. Izložba je dio programa u sklopu XIX. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i XX. izdanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu.


Na otvorenju je generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini istaknuo da mu je posebno drago što je izložba realizirana, s obzirom na situaciju s koronavirusom. Naglasio je da je za izložbu zaslužna Fondacija Vico Magistretti te da putem ovog postava, koji se može razgledati do kraja listopada, imamo priliku bolje upoznati dio priče o dizajnu Made in Italy.


– Magistrettijev rad krasi elegancija i jednostavnost, a na izložbi imate priliku pogledati skice i slike nekih od njegovih najpoznatijih komada namještaja, kao i djela koja potpisuje kao arhitekt – kazao je konzul Bradanini, koji je ujedno i otvorio izložbu.




Tom prigodom predsjednica Zajednice Talijana u Rijeci Melita Sciucca rekla je da joj je posebno drago što je izložbeni salon ugostio izložbu o dizajneru i arhitektu čiji rad možemo bolje upoznati i posredstvom videoprojekcije u kojoj Magistretti govori o svom djelovanju.


– Da je riječ o vrhunskom umjetniku govori u prilog i podatak da se čak na dvije pune stranice nalazi popis međunarodnih nagrada koje je Magistretti dobio za svoje stvaralaštvo. Ovo je doista prelijepa prilika da se bolje upoznamo s njegovim radovima – kazala je Sciucca i pritom istaknula da je konzul sam donio izloške iz Zagreba u Rijeku, vozeći izložbeni materijal u svom automobilu te mu se posebno zahvalila na toj gesti.