Kulturni centar

U Osijeku otvorena putujuća izložba fotografija “Volim svoju županiju”

Hina

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL



 Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u utorak je u Kulturnom centru u Osijeku otvorio putujuću izložbu nagrađenih fotografija iz opusa „Volim svoju županiju“, a riječ je o 25 najboljih fotografijama izabranih između 2000 pristiglih na ovogodišnji natječaj.


Nagrade za najbolje fotografije dodijeljene su u tri kategorije i to po županijama prema mišljenju stručnog žirija, najbolja fotografija snimljena dronom prema mišljenju stručnog žirija i najbolja fotografija prema broju glasova prikupljenih unutar aplikacije volimzup.hr.


Autor najbolje fotografije s područja Osječko-baranjske županije je Samir Kurtagić, čija je fotografija i dio putujuće izložbe.




Natječaj za izbor fotografije na temu „Volim svoju županiju“ ove je godine organiziran sedmu godinu zaredom s ciljem promocije svih hrvatskih krajeva a Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom županija  drugi je domaćin ovogodišnje putujuće izložbe.


Možemo vidjeti najljepše fotografije svih županija i na taj način upoznati našu Hrvatsku, kazao je Anušić dodajući kako je Osječko-baranjska najljepša po pejzažima i onomu što može ponuditi.


Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo što je Osijek ugostio izložbu koja pokazuje sve ljepote „Lijepe naše“.