Galerija Filodrammatica

“Life is full of meaning”. Najavljena izložba riječke umjetnice Sare Salamon

Kim Cuculić

Foto Tjaša Kalkan

Foto Tjaša Kalkan



RIJEKA – Samostalna izložba »Life is full of meaning« riječke vizualne i filmske umjetnice Sare Salamon bit će otvorena, u organizaciji Drugog mora, u galeriji Filodrammatica u četvrtak, 6. listopada, u 20 sati.


Izložba okuplja radove koji su nastajali u protekle dvije godine kao nastavak »Arheoloških iskopina«, umjetničko-istraživačkog projekta koji je u formatu mobilne javne instalacije – sporog happeninga – nastanio riječke i zagrebačke kvartove i u formalnom i sadržajnom smislu ispitao okvire apsurdnog, ludičkog, nepoznatog, poznatog, fikcijskog i divljeg u javnim prostorima.


Rođena 1991. godine u Rijeci, Sara Salamon je diplomirala na smjeru Medijskih umjetnosti i praksi riječke Akademije primijenjenih umjetnosti. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica i montažerka. Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Rijeci, Sisku, Zagrebu, Ljubljani, Grazu i Berlinu. Sunagrađena je za umjetničke radove na 55. Zagrebačkom salonu i 35. Salonu mladih u Zagrebu. Izložba je otvorena do 28. listopada.