Izložba

Kvarnerska kolonija stripa i ilustracije počinje u utorak u Galeriji Studentskog kulturnog centra

Davor Mandić

Damir Steinfl

Damir Steinfl

Bit će izloženo više od 60 crteža jedanaestero autora koji su sudjelovali na prethodnoj Kvarnerskoj koloniji



RIJEKA – Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije započinje otvorenjem izložbe crteža autora stripa i ilustracije u utorak, 22. ožujka u 19 sati u Galeriji Studentskog kulturnog centra, javljaju iz Društva za istraživanje i potporu, koje organizira Koloniju.


Bit će izloženo više od 60 crteža jedanaestero autora koji su sudjelovali na prethodnoj Kvarnerskoj koloniji. Posjetitelji će tako imati prilike vidjeti crteže: Matije Pisačića, Marka Dješke, Ivane Geček, Stjepana Bartolića, Lee Kralj Jager, Korine Hunjak, Antonija Filipovića, Ivana Miškovića, Damira Steinfla i Damira Stojnića.


Program Kvarnerske kolonije osim otvorenja ove izložbe, koja će ostati otvorena do 30. ožujka 2022. godine, podrazumijeva još i zajednički rad autora u koloniji od 7. do 10. travnja u prostoru DIP-a (Wenzelova 2) te izložbu radova nastalih na prvoj i drugoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa.




Cilj izložbe i kolonije, kako kažu u DIP-u, promocija je stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi se potaknula mogućnost razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora.


Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova, koji već više od 10 godina vodi radionicu stripa za djecu u DIP-u i u Opatiji, pod nazivom »Kreativna radionica stripa i ilustracije Stvori novi kadar!«. Organizator je DIP, koji podržava stvaralaštvo i kulturnu produkciju autora prepoznatljivih crtačkih rukopisa.