Tradicija

Izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka otvorena u Galeriji Juraj Klović

Kim Cuculić

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj



U Galeriji »Juraj Klović« otvorena je izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka.


To su Ivana Barić, Ljiljana Fučkor Grahovac, Branko Gulin, Gordana Grubišić, Josipa Komljenović, Goran Kosić, Ivan Kosić, Monika Kukučević, Omar Lović, Ivana Postić, Miljenko Šegulja, Marijana Vargić Petričušić, Nora Xharrahi, Toni Živković i Nevenko Žunić.


Svake godine HDLU Rijeka prima nove umjetnike u svoje članstvo.




Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe u 2022. godini sastojala se od članova Umjetničkog savjeta Silvije Đolonge, Luise Ritoše i Istoga Žorža, kao i od povjesničarki umjetnosti posebno angažiranih za tu svrhu: Nadežde Elezović i Sabrine Žigo.



– Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija. Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj.


Ove godine kandidati su bili vrlo različiti. Ipak, većinom su to bili mladi autori sa završenom riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti, ali zastupljena je i umjetnica s Akademije za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, kao i umjetnici koji su već stekli zavidnu umjetničku reputaciju: Branko Gulin, Miljenko Šegulja i Nevenko Žunić.


Svaki od njih predstavlja se s nekoliko radova koji daju uvid u njihovo stvaralaštvo.


Uz dominantno slikarstvo ove godine prisutni su i kiparski radovi, kao i fotografije autora koji su već nagradama potvrdili svoju kvalitetu.


Kroz svoja djela umjetnici su istraživali svoje unutarnje svjetove, doticali realnost, rastapali je u apstrakciji sažimajući energiju vremena i doživljaje stvarnosti, navedeno je u povodu izložbe.


Izložba ostaje otvorena do 7. ožujka, u radno vrijeme od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvoreno.