Udruženje hrvatskih arhitekata

Ivanu Prtenjaku Nagrada “Viktor Kovačić”

Davor Mandić

Ivan Prtenjak

Ivan Prtenjak



ZAGREB – Program Udruženja hrvatskih arhitekata, koji uključuje Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, izložbu »Vila Zagorje – povijest zagrebačke ‘bele hiže na prekrižju’« te postav »Južni salon: 2021.« održava se od 24. travnja do 8. svibnja u Zagrebu. Program je ostvaren u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata i Muzeja suvremene umjetnosti, a održava se u Vili Zagorje, koju organizator predstavlja kao jedno od najzanimljivijih ostvarenja moderne hrvatske arhitekture druge polovice dvadesetog stoljeća, na adresi Pantovčak 241, Zagreb.


Otvorenje Godišnje izložbe i svečana dodjela godišnjih nagrada Udruženja, ne dođe li do pogoršanja epidemiološke situacije i budu li vremenski uvjeti povoljni, održat će se u subotu 24. travnja u 17 sati na terasi Vile Zagorje.


– Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine slavi 60 godina dodjeljivanja Nagrade »Viktor Kovačić«. Radove prijavljene na Godišnju izložbu, ukupno 96 autorskih radova, ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta Udruženja hrvatskih arhitekata: Breda Bizjak, Tonči Čerina, Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko – kaže se u priopćenju, uz napomenu da je Nagrada »Viktor Kovačić« za životno djelo dodijeljena Ivanu Prtenjaku.




Razgledavanje Godišnje izložbe bit će moguće učiniti i virtualno, na mrežnim stranicama Udruženja nakon otvorenja.