MONOGRAFIJA I IZLOŽBA

Galerija na otvorenom: Dvadeset dvije godine projekta “Forma Viva Sveti Kuzam”

Davor Mandić



RIJEKA – Dvadeset dvije godine projekta »Forma Viva Sveti Kuzam – Galerija na otvorenom« ove će godine biti obilježeno pedeset sedmom umjetničkom izložbom, sedamnaestom kiparskom radionicom, ali i predstavljanjem monografije o dvadeset godina uspješnog trajanja projekta. Svečanost će se održati u Kuzmarskoj kiparskoj radionici na Placi (preko puta kuzmarske crkve) u srijedu, 23. lipnja 2021. godine u 20 sati predstavljanjem monografije, dok će se izložbu moći pogledati digitalno, ali i u galeriji Hrvatskog doma Sveti Kuzam u manjim skupinama.


– Već dvadeset dvije godine »Forma Viva« teče na rubu »grada koji teče«. Osim već dvadesetdvogodišnjeg uspješnog ostvarivanja projekta stvaranja skulptura velikog formata u kamenu, evo nas već na pedeset i sedmoj izložbi znamenitih umjetnika u našoj galeriji i sedamnaestoj kiparskoj radionici! Nama čast, njima hvala!


Ovaj put imamo pravu svečanost! Iz tiska, ali i na našoj novoj web stranici (https://formaviva.com.hr/) konačno se rodila monografija u povodu dvadeset godina uspješnog trajanja projekta Forma Viva, koju ćemo s ponosom predstaviti. Izlazak monografije ćemo proslaviti i izložbom većine od više od šezdeset umjetnika, koji su, što samostalno, što skupno, izlagali u našoj galeriji – kaže se u najavi svečanosti, dok na novom webu čitamo: »Sve je počelo od ljubavi prema kamiku, našem vječnom životnom suputniku. U njemu smo gradili, od njega smo gradili, mrzili smo ga kad nam je oteo i ono malo zemlje, a vraćali smo mu se i onda kad smo se sami sebi zarekli da nećemo.«