USPJEŠNO GOSTOVANJE

Dvije izvedbe baleta “Romeo i Julija” riječkoga HNK u Ludwigsburgu vidjelo više od 2000 gledatelja

Hina

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Ravnateljica Baleta Maša Kolar istaknula je da je svako dosadašnje gostovanje, pa tako i ono u Ludwigsburgu, otvorilo nove perspektive i vrlo atraktivne nove ponude.



RIJEKA- Dvije izvedbe baleta “Romeo i Julija” ansambla Baleta riječkoga HNK u njemačkome gradu Ludwigsburgu vidjelo je više od dvije tisuće gledatelja iz pokrajine Baden-Wűrtemberga, doznaje se iz tog kazališta.


Riječ je o drugom ovogodišnjem gostovanju Baleta HNK Ivana pl. Zajca u Ludwigsburgu, nedaleko od Stuttgarta, ovog puta s baletom Sergeja Prokofjeva u koreografiji Jurija Bubeničeka. Izvedbe proteklog vikenda pratile su ovacije publike, pohvale kritike i poziv na nastavak suradnje i nova gostovanja, izvijestio je riječki HNK.


Ravnateljica Baleta Maša Kolar istaknula je da je svako dosadašnje gostovanje, pa tako i ono u Ludwigsburgu, otvorilo nove perspektive i vrlo atraktivne nove ponude.




“Ovaj klasik, rađen po mjeri riječkog Baleta, poznatog po spajanju suvremenoga i klasičnog baletnog stila, omogućio je mnogobrojnoj publici da uživa u aktualnosti tema Shakespeareova djela i snažnoj referenci na brutalnost naše sadašnjosti”, rekla je Kolar i dodala da prvaci Baleta Maria Matarranz de las Heras i Michele Pastorini u glavnim ulogama nisu pokazali samo vrsno tehničko umijeće izvedbe, nego i nježnost, ushićenje, strast i očaj te emocionalno nabijene koreografije koja nikoga u publici velikog Forumteatra u Ludwigsburgu nije mogla ostaviti ravnodušnim.


Tijekom gostovanja intendant HNK Marin Blažević posjetio je Generalni konzulat u Stuttgartu, gdje se s glavnim konzulom Ivanom Sablićem dogovorio o daljnjoj suradnji na promicanju hrvatskih umjetnika, kulture i umjetnosti, posebno plesne i baletne na području koje pokriva taj konzulat.


Baletni ansambl u Rijeci priprema “Orašara”, kojeg će do kraja godine, osim na matičnoj pozornici, izvesti i u Cankarjevom domu u Ljubljani 30. i 31. prosinca.