POPULARNA PREDSTAVA

“Duhi” osvojili posebnu nagradu za najbolju grupnu igru na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

P. N.Daske vodičkog Kulturnog centra ponovno su ugostile Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji se već desetu godinu zaredom održava dva uzastopna vikenda u svibnju. Ovogodišnji festival, održan od 10. do 12. te od 17. do 19. svibnja, okupio je najbolje amaterske kazališne skupine iz cijele Hrvatske.


 


Jučer je održana svečana dodjela nagrada i zatvaranje 64. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, na kojem je, uz tristotinjak drugih kazališnih entuzijasta iz 18 županija, sudjelovao i Dramski ansambl Kastafskega kulturnega leta s predstavom Duhi, komedijom Drage Gervaisa. Predstava Duhi osvojila je Posebnu nagradu stručnog povjerenstva za najbolju grupnu (ansambl) igru, što predstavlja priznanje za izvanredan kolektivni rad cijelog ansambla. Osim prestižnog priznanja za najbolju grupnu igru, Duhi su osvojili i dvije nominacije: Mario Lipovšek Battifiaca za ulogu Celestina u kategoriji najbolje glavne muške uloge te nominaciju za Nagradu za njegovanje kulturne baštine.

Festivalski program pomno je pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, redatelja Borisa Kovačevića te teatrologa i kazališnog kritičara Igora Tretinjaka. Oni su odlučivali o nominacijama i nagradama u devet kategorija, čime su osigurali visok standard ocjenjivanja i prepoznavanja kvalitete izvedbi.


 


Vrlo važan segment programa bili su okrugli stolovi članova Povjerenstva, na kojima se razgovaralo sa sudionicima, s ciljem evaluacije odigranih predstava i dodatne edukacije.


 


Festival hrvatskih kazališnih amatera ne samo da promovira amatersko kazalište, već i njeguje kulturnu baštinu te potiče razmjenu iskustava među kazališnim entuzijastima iz cijele Hrvatske. Naše sudjelovanje i uspjeh potvrđuju kvalitetu i predanost našeg ansambla te nas motiviraju za daljnji rad i napredak u kazališnoj umjetnosti. Posebna nagrada za najbolju grupnu igru veliki je poticaj za sve članove naše skupine, koji su kroz ovu predstavu pokazali što se može postići zajedničkim trudom i radom.


Duhe možete pogledati i ovo ljeto na Crekvini, 3. srpnja, u 21 sat. Ulaznice su dostupne u uredu naše manifestacije te na mojekarte.hr.