Izvijestili

Volkswagenova prodaja vozila pala u kolovozu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Isporuke diljem svijeta pale su 6,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, na 792.000 vozila, priopćila je tvrtkaNjemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u petak da mu je prodaja vozila ponovo pala u kolovozu, nakon srpanjskog oporavka koji je signalizirao oporavak potražnje od posljedica koronavirusa.


Isporuke diljem svijeta pale su 6,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, na 792.000 vozila, priopćila je tvrtka.


Pad se dijelom može pripisati snažnom prošlogodišnjem rezultatu, kada su kupci pohrlili u prodajne salone, potaknuti popustima uoči stupanja na snagu strožih propisa o emisijama štetnih plinova.
U srpnju ove godine Volkswagen je prodao gotovo isti broj vozila kao i u istom prošlogodišnjem mjesecu, što je signaliziralo oporavak potražnje od posljedica pandemije koronavirusa.


Od početka pandemije prodaja automobila općenito je snažno pala, podsjeća dpa, a grupa VW zabilježila je od početka godine pad broja isporučenih automobila za 21,5 posto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem.